Unele ingrediente, fie că este vorba de o bucată de carne sau un condiment special, sunt la mare căutare şi se regăsesc în farfuriile restaurantelor luxoase cu un preţ pe măsură. Bloomberg Businessweek aruncă o privire în culisele îngrijii unor astfel de animale.
Vacile Matsuzuka trăiesc în Japonia, în provincia Mie (producătorii susţin că dacă este crescută în altă parte gustul cărnii se schimbă) şi au o viaţă de trei ani de zile (mult pentru animalele crescute pentru carne), iar în regimul lor intră şi berea. Carnea de vită Matsuzaka are mai multe rânduri de grăsime, iar rezultatul este o bucată de carne care pur şi simplu ţi se topeşte în gură. 200 de dolari pentru 500 de grame, scrie realitatea.net.
Oile din Provence cresc în aproprierea Alpilor, sunt lăsate libere pe câmpii, iar miei sunt crescuţi, cel puţin două luni, cu lapte de oaie. Localnicii susţin că poţi simţi gustul ierburilor pe care animalele le mănâncă pe câmp.
Puiul Poulet Rouge. Aceşti pui sunt renumiţi pentru pielea subţire, carnea fragedă, fără grăsimi şi aromată. Aceştia sunt crescuţi în Franţa, dar au apărut producători de pui şi în SUA, unde sunt crescuţi cu o dietă bazată doar pe cereale, ascultă muzică clasică şi se joacă cu jucării.
Porcii Jamon Iberico de Bellota trăiesc o viaţă de lux până la momentul sacrificării, după cum spun localnicii. Porcii cu pielea neagră cresc liber în ferme întinse pe 1000-2000 de acri timp de doi ani (de două ori mai mult decât porcii obişnuiţi) până când ajung la o greutate de 163 de kilograme. Mănâncă iarbă, dar ghindele sunt favoritele lor, iar producţia este controlată strict de către guvernul spaniol.