
Proiectul „Mai isteţ ca focul” continuă în grădinițele din țară. Și astăzi, la o instituție preșcolară din Cahul, pompierii din sudul țării au venit să vorbească cu mai mulți copii. 90 de micuți au acultat sfaturile salvatorilor, referitor la pericolul incendiilor, dar şi despre metodele corecte de prevenire şi reacţionare în situaţii de risc.
Ulterior, sub formă de joc, pompierii le arată copiilor cum trebuie să evite pericolele, astfel evitînd și producerea situațiilor excepționale. În final, salvatorii au demonstrat în practică metodele de evacuare în caz de incendiu, echipamentul de intervenţie şi autospeciala din dotare. Pe parcursul instruirii au fost folosite metode practice eficiente pentru ca micuţii să poată reuşi cu succes însuşirea materialului propus.
Proiectul „Mai isteţ ca focul” este unul inspirat din practica estoniană, unde efectivul de trupă a pompierilor instruiesc copiii de vîrstă preşcolară în domeniul bazelor securităţii vieţii. În Republica Moldova, proiectul pilot are menirea de a preveni situaţiile de risc în rândul copiilor, dar şi de ridicare a nivelului de pregătire a tinerii generaţii în caz de situaţii excepţionale.
În program lucrează 90 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale.
Elena Ivanov