Elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Chișinău și copii de la Centrul de creație „Floarea Soarelui” din Chișinău, alături de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad, și-au demonstrat talentele la deschiderea Simpozionului Internațional „Interculturalitatea și interdisciplinaritatea, teme primordiale ale educației”, organizat în perioada 19-21 mai 2017, la Bârlad.
Vineri, 19 mai 2017, reprezentanți ai Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Național, Colegiului Tehnic din Chișinău, cât și elevi și profesori de la Chișinău, au participat la deschiderea ediției a IV-a a Simpozionului Internațional „Interculturalitatea și interdisciplinaritatea, teme primordiale ale educației”, organizat de Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad.
Simpozionul s-a desfășurat în perioada 19-21 mai 2017 și a avut drept scop realizarea unui schimb intercultural și interdisciplinar, cu specialiști, cadre didactice și elevi de pretutindeni, pentru a valoriza cele mai bune modele ale învățământului preuniversitar actual.
Evenimentul de deschidere a simpozionului a avut loc la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad, în foaierul căruia elevii Liceului Tehnologic “Petru Rareș” Bârlad, împreună cu mentorii lor, au prezentat frumoasele lucrări de specialitate (alimentație, turism, mecanică auto, cosmetică, estetică, croitorie, comerț) realizate cu multă dăruire și talent.
Pe scena teatrului au răsunat discursuri impresionante și motivaționale ale invitaților de onoare prezenți la eveniment, urmate de un adevărat spectacol artistic, prezentat de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Chișinău (Ansamblul de dansuri populare „Busuiocul”, maestru coregraf – Mihai Chiriac) și copii de la Centrul de creație „Floarea Soarelui” din Chișinău (Ansamblul de Fluierași, Conducător artistic – Victor Dumbrăveanu). Participanții, cât și organizatorii evenimentului au fost impresionați de prestația copiilor de la Chișinău.
Participarea delegației din Republica Moldova a fost în contextul colaborării dintre Inspectoratul Școlar Național cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, cât și în scopul stabilirii parteneriatelor dintre Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, instituție cu o vastă experiență în desfășurarea proiectelor educaționale cu impact direct asupra procesului educațional și instituțiile de învățământ cu profil tehnologic din Republica Moldova.
Simpozionul a continuat în cadrul a două secțiuni: 1. Prezentări lucrări de specialitate: specialiști, cadre didactice; 2. Concursuri pe specialități ale elevilor și workshop-uri tematice din știință, pictură, tradiții și diverse activități creative.
Dina Roșca