Dacă ai frecvent probleme cu sistemul digestiv, află că acest lucru se poate întâmpla din cauza alimentelor pe care le consumi, care pe lângă kilogramele în plus, pot determina și apariția inflamațiilor. Iată care sunt acestea!
1. Alimente bogate în carbohidrați
Alimentele cu un conținut ridicat de carbohidrați pot afecta serios sănătatea stomacului. De aceea, este important să le consumi în cantități moderate și cât mai rar posibil. Pe lista celor mai dăunătoare dintre ele se clasează pâinea, chipsurile, pastele, cerealele, orezul alb și covrigii.
2. Grăsimi nesănătoase
Deoarece contribuie la acumularea de grăsime în zona taliei, grăsimile trans trebuie evitate, fiind extrem de nocive pentru organism. Se găsesc cu precădere în preparatele procesate, în lactate precum margarina, dulciuri și snaksuri.
3. Carnea grasă
Greu de digerat, carnea grasă consumată frecvent poate determina apariția bolilor de inimă, asociate în mod direct cu riscul de a face infarct. De aceea, este indicat să alegi o carne slabă și să eviți mezelurile.
4. Cartofi prăjiți
Aproape toată lumea îi preferă, însă nu mulți sunt aceia care știu cât de mult rău pot face stomacului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că provoacă refluxul gastric. În plus, stomacului îi ia mai mult timp să îi digere, din cauza cantității ridicate de grăsimi conținute.
5. Fructoza în exces
Alimentele care conțin o cantitate mare de fructoză pot determina apariția unor simptome destul de neplăcute precum balonarea sau diareea. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Gastroenterologie s-a constatat că pacienții cărora li s-au scos din dietă cu fructoză au avut mai puține simptome de acest gen. De aceea, este recomandat să consumi în cantități moderate merele, pepenele, sparanghelul, mierea și mangoul.
sursa: clickpentrufemei.ro