Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, organizează, în perioada noiembrie-decembrie 2024, o serie de evenimente în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a X-a.
„Ediția din acest an a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord este marcată de un important eveniment jubiliar pentru instituția noastră – 15 ani de activitate a Agenției de Dezvoltare Regională Nord. De 15 ani suntem martori și parte din transformarea unei regiuni prin muncă și angajament comun. Alături de voi, am investit și am construit nu doar pentru astăzi, ci pentru generațiile care vor urma, pentru un viitor mai bun aici, în regiunea noastră. Suntem mândri de fiecare școală și spital modern, de fiecare kilometru de apeduct construit și de fiecare kilometru de drum refăcut, de fiecare parc și bucățică de patrimoniu pe care le-am redat oamenilor, mândri de fiecare afacere dezvoltată și loc de muncă nou-creat. Din fiecare proiect, din fiecare efort am învățat că suntem mai puternici împreună,” spune Maria Prisacari, director ADR Nord.
Agenda Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a X-a
► BĂLȚI, 11 noiembrie, ora 10:00 /Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Piața Vasile Alecsandri, 8/ – Prezentarea Raportului de evaluare a Programului Operațional Regional Nord (2022-2024).
► DROCHIA, 13 noiembrie, ora 11:00 /Primăria orașului Drochia, Bulevardul Independenței, 15A/ – Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.
► BĂLȚI, 14 noiembrie, ora 10:00 /Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic „Nortek”, str. Aleksandr Pușkin, 38/ – Conferința „Dezvoltare regională prin specializare inteligentă”.
► SOROCA, 19 noiembrie /Primăria municipiului Soroca, str. Ștefan cel Mare, 5/ – Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de dezvoltare urbană „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere «Ungheni-Business»”, finanțat din sursele FNDRL.
► SOROCA, 22 noiembrie – /Primăria municipiului Soroca, str. Ștefan cel Mare, 5/ Semnarea contractului de finanțare pentru implementarea subproiectului „Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în municipiul Soroca”, în cadrul proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, finanțat de Banca Mondială.
► EDINEȚ, 26 noiembrie – /Primăria municipiului Edineț, str. Octavian Cirimpei, 30/ – Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini”, finanțat din sursele FNDRL.
► CHIȘINĂU, 5 decembrie – Conferința „Cooperare pentru dezvoltare – 15 ani de activitate”.
“Prin această suită de evenimente, ne-am propus să desfășurăm acțiuni orientate spre consolidarea competitivității Regiunii de Dezvoltare Nord, să promovăm specializarea inteligentă în regiune și politica de dezvoltare regională. Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord ne oferă o excelentă oportunitate pentru a stabili noi conexiuni de colaborare, valorificând totodată parteneriatele existente,” menționează ADR Nord.
Evenimentul Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a X-a, este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, în parteneriat cu Agențiile de Dezvoltare Regională Centru, Chișinău, Sud și Găgăuzia, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Zona Economică Liberă „Bălți”, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare, ICS „Dräxlmaier Automotive” SRL, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Oficiul Național „Orizont Europa”, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor, administrații publice locale, orașele-poli de creștere, antreprenori din regiune și parteneri de dezvoltare.