Specialiștii din cadrul Centrelor de Sănătate Publică naționale și reprezentanții autorităților publice locale vor fi instruiți privind comunicarea eficientă și informarea populației despre vaccinarea împotriva COVID-19. Aceștia vor face parte din rețeaua comunicatorilor naționali care vor avea un rol esențial în promovarea vaccinării și creșterea acceptabilității vaccinului în rândul populației.
Seminarele de instruire se vor desfășura până la data de 23 iunie curent, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.
Astăzi, se desfășoară primele două seminare de instruire, pentru specialiștii din Chișinău, raionul Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Dubăsari, Hâncești, Leova, Cimișlia și Basarabeasca.
„Odată cu lansarea etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19, comunicarea și informarea corectă a populației generale este foarte importantă. În acest context, avem nevoie de susținerea voastră pentru furnizarea informațiilor din surse sigure și oficiale către cetățeni. Vă mulțumim pentru suportul acordat în această perioadă dificilă și sperăm că vom avea rezultate frumoase în cadrul Campaniei de vaccinare la nivel național”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.
Medicul epidemiolog din cadrul ANSP, Alexei Ceban dar și specialistul în comunicare, Cristian Saulea, le-au vorbit despre procesul de vaccinare din Republica Moldova, metodele și instrumentele de comunicare cu cetățenii, elementele de comunicare cu mass-media și publicul larg, transmiterea mesajelor, etc.
Următorul seminar se va desfășura la data de 10 iunie, cu participarea reprezentanților Centrelor de Sănătate Publică din Bălți.
Menționăm că acțiunea face parte din Campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, desfășurată la nivel național de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătăți, UNICEF Moldova și alți parteneri de dezvoltare.
Doina Secrieru