Ieri, 8 iunie, în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău a fost lansat Proiectul “MEDIA HUB CHIȘINĂU”, care va permite dezvoltarea competențelor tinerilor pe partea de educație media.
La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu, beneficiari ai centrelor pentru tineri, jurnaliști etc. Media Hub Chișinău este un proiect implementat în cadrul Programului Buget Civil inițiat de Primăria Municipiului Chișinău, ediția anului 2022.
Edilul capitalei le-a urat tinerilor interesați de producțiile video să dea dovadă de creativitate și responsabilitate, pentru a fi competitivi pe piața muncii și pentru a-și dezvolta hobby-urile, iar interesul pentru acest domeniu să fie cât mai mare. Totodată, Ion Ceban a promis și în continuare susținere din partea APL Chișinău pentru sectorul de tineret, în care comunitatea își pune mai speranțe.
Petru Grecu, directorul Centrului de Tineret Chișinău a menționat că tinerii care vor veni aici, inclusiv studenții de la Facultatea de Jurnalism, vor putea învăța în cadrul Proiectului Media Hub tot ceea ce înseamnă producerea de materiale video: filmare, montare, editare etc., pentru că există tehnică specializată, pentru a obține abilitățile de care au nevoie. Tinerii au depus deja primele solicitări pentru a-și filma aici PodCast-urile.
Proiectul Media Hub va desfășura două proiecte:
- un PodCast pentru tineri (cu invitați din diverse domenii, discuții tematice și abordarea noutăților cu privire la tineri, voluntariat, dezvoltare personală, societate, studii etc.) care va fi difuzat săptămânal, duminică pe canalul de YouTube al proiectului (Media Hub Chișinău).
- o emisiune de divertisment „Tineri pentru TINEri” – cu invitați din diverse domenii, cu difuzare în ziua de marți, de două ori pe lună, pe canalul de YouTube (Media Hub Chișinău).
Spațiul studioului Media Hub este amenajat în așa fel încât să permită realizarea de proiecte media în spații diferite (fiecare cu echipamentele și decor pentru filmări, camere video, lumini, mobilier, izolare fonică etc.), care poate fi modificat.
Acest proiect vine să susțină tinerii și tinerele care vor să-și dezvolte abilitățile de editare/montare video, filmare, competențe digitale.
Cheltuielile pentru realizarea Proiectul MEDIA HUB CHIȘINĂU, cca 278 000 lei, au fost alocați din sursele bugetului municipal.