Centrul Național Anticorupție (CNA) și Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA au dat startul, astăzi, unei campanii de informare cu sloganul „Spune NU corupției în transportul rutier!”.
Scopul campaniei constă în informarea și sensibilizarea agenților publici ai ANTA, a transportatorilor auto, a asociațiilor de profil din domeniul transporturilor, dar și a cetățenilor, cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.
Prezent la evenimentul de lansare, directorul-adjunct al CNA, generalul Vadim Cojocaru, a declarat că această acţiune comună urmăreşte un scop preventiv şi este o dovadă în plus că angajaţii ANTA, dar şi alţi reprezentanţi din domeniul transporturilor şi-au unit eforturile pentru a promova standardele de integritate în domeniul din care fac parte.
„Această activitate bună, pe care o organizăm începând de azi, ne oferă posibilitatea de a discuta mai mult despre riscurile de corupţie, de a vorbi despre gravitatea acceptării sau dării de mită, de a reflecta asupra consecinţelor nedenunţării actelor de corupţie. Prin această acţiune, vrem să ne consolidăm în jurul unui mesaj clar, prin care să recunoaştem că menţinerea şi acceptarea acestui fenomen grav poate genera consecinţe ireversibile pentru societatea noastră. De aceea este de datoria fiecăruia, oriunde s-ar afla, să pună în capul mesei comportamentul conform legii, să nu cadă pradă tentaţiilor de a se îmbogăţi uşor şi să informeze instituţiile competente despre cazurile de corupţie care le-au devenit cunoscute”, a menţionat Cojocaru, în luarea sa de cuvânt.
Astăzi, angajaţii ANTA şi ai CNA au mers în mai multe locaţii din Capitală şi au distribuit materiale informative cetăţenilor. Pe parcursul următoarelor zile, va continua comunicarea cu oamenii, care vor fi informaţi despre fenomenul corupției și consecințele care le are acesta asupra bunei funcționalități a entităților publice, dar și a societăţii, în general.
„Intenționăm să obținem promovarea unei imagini integre a agenților publici din cadrul ANTA, a transportatorilor auto, a asociațiilor de profil și a tuturor cetățenilor, inclusiv prin creșterea gradului de educație anticorupție și intoleranței față de fenomenul corupției”, a încheiat directorul-adjunct al CNA, Vadim Cojocaru.
Cristina Pendea