Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un Memorandum de colaborare cu TELEFONUL COPILULUI 116-111 în scopul consolidării eforturilor de promovare și protecție a drepturilor copiilor. Telefonul verde reprezintă un număr unic european de asistență pentru copii pentru a-i informa și îndruma solicitanții către instituțiile abilitate, precum și de intervenție rapidă în caz de exploatare și abuz.
Telefonul Copilului este gestionat de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale și implementat de către A.O. Centrul Național de Formare Asistență Consiliere Educație din Moldova ,,CNFACEM’’.
Din 4 iunie 2014, copiii din țara noastră se pot bucura de existența serviciului telefonic – Telefonul Copilului, care urmărește scopul de a oferi suport în situații de criză și asistența necesară copiilor în cazurile de încălcare a drepturilor lor.
Serviciile sunt prestate gratuit, prin intermediul numărului naţional unic 116-111, atribuit de către Agenţia Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova.
În anul 2003, 49 linii telefonice pentru copii s-au întâlnit pentru a forma „Child Helpline International”, care la moment este o organizație formată din 173 membri din 140 țări, din care face parte și serviciul Telefonul Copilului 116-111 din Republica Moldova, începând cu anul 2018.
Începând cu 2019, unul dintre obiectivele importante ale proiectului Open Fun Football Schools este consolidarea eforturilor pentru protecția drepturilor copilului și prevenirea tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic de copii. Proiectul include conceptul de „lider social” din 2021, implicând asistenți sociali comunitari pentru a facilita participarea copiilor aflați în dificultate.
Proiectul Open Fun Football Schools este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi Federația Moldovenească de Fotbal din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste peste 100.000 de copii, 2.700 de antrenori și 2.500 de tineri voluntari din toate regiunile țării, promovând pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen.