Igor Dodon, candidatul la următoarele alegeri prezidențiale, în cadrul unei postări pe o rețea socială, a vorbit despre mai multe întrevederi în teritoriu, informează PROVINCIAL.
„Am vizitat trei suburbii ale municipiului Chișinău: Durlești, Budești și Colonița. Am discutat cu câteva zeci de persoane în fiecare localitate. La fel ca și în alte regiuni ale țării, oamenii sânt îngrijorați de situația cu privire la salarii, pensii, asistența medicală, sprijinul oferit agricultorilor. Am explicat detaliat ce acțiuni întreprindem în fiecare din aceste domenii. Totodată, am subliniat că reabilitarea și construcția drumurilor, reparația școlilor şi grădinițelor de copii, aprovizionarea localităților cu apă şi construcția rețelelor de canalizare, iluminatul stradal – sunt direcțiile noastre prioritare în dezvoltarea suburbiilor. Oamenii își doresc din tot sufletul ca țara noastră să devină prosperă”, scrie Dodon, pe Facebook.
Totodată, candidatul susține că a fost satul Brătușeni, raionul Edineț. „Este un sat destul de mare, iar locuitorii lui au demonstrat un interes sporit față de ceea ce se întâmplă în țară, dar și un nivel înalt de informare. Spre exemplu, m-au întrebat nu doar despre pensii, drumuri și gazificare, dar și despre libertatea de exprimare. Apreciez foarte mult grija pe care o manifestă oamenii noștri față de plaiul natal, mă impresionează interesul lor sincer față de soluționarea multor probleme existente, inclusiv celor spirituale. Un asemenea feedback de la concetățeni oferă echipei noastre mai multă încredere în corectitudinea acțiunilor pe care le întreprindem și pe care, cu siguranță, le vom continua. Am discutat și cu oamenii de la piața din Brătușeni care mi-au adresat întrebări din diferite domenii. Ca de obicei, am oferit răspunsuri detaliate. A fost un dialog cald și deschis”.
În același timp, Dodon a vizitat Biserica „Sfânta Treime” din orașul Cupcini, raionul Edineț. „Am participat la liturghia cu prilejul sfințirii iconostasului și alături de câteva zeci de credincioși, m-am rugat pentru pace și stabilitate în țara noastră, pentru bunăstarea poporului. Mă bucur că oamenii noștri de toate vârstele continuă să respecte tradițiile religioase, or, religia ortodoxă este unul dintre pilonii statalității noastre. Am discutat cu ei despre aceste și alte probleme și am constatat că avem aceleași păreri pe majoritatea subiectelor abordate. În continuare, am vizitat Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din orașul Edineț, care este în proces de construcție. Le-am mulțumit constructorilor pentru îndeplinirea calitativă a lucrărilor și le-am dorit încheierea acestora cu ajutorul Domnului”.
În satul Fetești, raionul Edineț, candidatul declară că a vizitat una dintre cele mai neobișnuite întreprinderi – „fabrica de producere a instrumentelor muzicale. La această întreprindere, unică în felul său în Moldova, meșterii confecționează manual viori și violoncele de calitate înaltă. Mă bucur că datorită acestei fabrici, mulți muzicieni din Moldova au posibilitatea să procure instrumente cu coarde de producție autohtonă. Dezvoltarea culturii naționale este o parte componentă a programului nostru de susținere și de promovare a valorilor tradiționale și a consolidării statalității. Am discutat cu lucrătorii întreprinderii și alți locuitori ai satului despre problemele cu care se confruntă și le-am oferit răspunsuri detaliate, deoarece echipa noastră este bine informată despre grijile cotidiene ale oamenilor din satele și orașele noastre și propune soluții concrete. Pe finalul vizitei în raionul Edineț am discutat cu locuitorii satului Trinca. Întrebări similare – răspunsuri detaliate”.
În raionul Dondușeni, Dodon scrie că a avut întrevederi cu locuitorii a patru sate: Climăuți, Frasin, Baraboi și Tîrnova. „Am abordat mai multe subiecte, dar, în mod special, localnicii sunt interesați de rezolvarea problemelor legate de construcția drumurilor, aprovizionarea cu apă, lupta împotriva pandemiei. În urma acestor și altor întrevederi pe care le-am avut, am constatat un lucru pe care vreau să-l menționez: cetățenii vor stabilitate politică și economică. Toată lumea a obosit de lupte politice și incertitudine. Scopul meu principal este să asigur această stabilitate”.
Totodată, candidatul vorbește despre o vizită la biserica din satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, Găgăuzia. „Ulterior, lângă clădirea Casei de cultură din localitate, m-am întâlnit și am vorbit cu locuitorii satului. Următoarea destinație este satul Cazaclia. O altă întâlnire cu oamenii. Ca de obicei, au fost multe întrebări din toate domeniile, un dialog deschis și sincer. Le mulțumesc tuturor celor care vin la întâlnirile noastre și sprijină eforturile mele de consolidare a țării, apărare a familiei și valorilor tradiționale, pentru susținerea activă a echipei noastre. Totodată, îi îndemn pe toți simpatizanții și susținătorii mei să ne conjugăm eforturile și să continuăm munca în vederea atingerii obiectivelor propuse”.
În parcul din orașul Ceadâr-Lunga, Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu localnicii. „Am făcut un schimb de opinii cu privire la mai multe chestiuni de o importanță majoră pentru oameni: crearea locurilor noi de muncă, indexarea pensiilor, atragerea investițiilor și dezvoltarea raioanelor, construcția și reabilitarea drumurilor. Le-am vorbit locuitorilor orașului despre activitatea echipei noastre, despre realizarea programelor și proiectelor prioritare în regiune. Vom continua să muncim. Împreună vom reuși”.
Următoarele întâlniri cu alegătorii, Dodon le-a avut în trei sate învecinate Baurci, Congaz și Beșalma din Autonomia Găgăuză. „Am fost plăcut surprins de faptul că oamenii se implică activ în discuție și adresează foarte multe întrebări. Locuitorii satului Baurci m-au întrebat despre toate – începând cu pensiile și asistența medicală, până la situația politică din țară. Uneori, oamenii sunt emotivi, dar e firesc, pentru că avem încă foarte mult de lucru. Congaz este cel mai mare sat din Europa. Este cunoscut datorită oamenilor săi întreprinzători și unor realizări importante în agricultură. Aici sunt multe case frumoase. Satul mai este și o destinație turistică atractivă, unde poți lua cunoștință îndeaproape cu bucătăria excelentă a găgăuzilor și cultura lor. În satul Beșalma, în cadrul discuției cu un grup de alegători, am menționat că înainte de a obține victoria la alegerile prezidențiale din 2016, având statutul de deputat, am vizitat de mai multe ori această localitate și, respectiv, cunosc problemele locuitorilor satului. Mai mult, am oferit și sprijin în soluționarea acestora. Spre exemplu, echipa noastră a acordat asistență în construcția drumurilor bune de aici. Mereu i-am apreciat pe locuitorii Autonomiei Găgăuze pentru devotamentul sincer față de statalitatea moldovenească și disponibilitatea de a se uni în vederea soluționării unor obiective comune”.
Pe finalul vizitei de lucru în Autonomia Găgăuză, candidatul susține că a mers în satul Chirsovo și orașul Comrat. „Ca și în localitățile precedente, la întrevedere au venit mulți oameni. Au fost numeroase întrebări, multe emoții, dar toate sincere, din dorința de a contribui la prosperarea localității natale și a întregii țări. Pensiile, locuri noi de muncă, dezvoltarea industriei, construcția drumurilor, școlilor și a stadioanelor –cunosc foarte bine întrebările care îi preocupă pe oameni, de aceea am venit la ei cu soluții concrete, ba mai mult – cu un raport detaliat despre activitatea desfășurată în ultimii ani. Locuitorii Găgăuziei cunosc că nu-i voi dezamăgi niciodată pe cei care cred în mine”, a conchis Dodon.
Doina Secrieru
De atata, Porcule dodon da tu stii pe ce meleaguri grohaiesti ?
Aceasta se refera si la Pocii, Hotii :usatii,chirtoaca,ivanov,nastase,deliu
Oamenii i-si ingrijesc plaiul, e normal – nu si Igori Kuliokovici.El mai mult pe la Moskova, Grecia…..Nici macar la sudul tarii, afectate de ploi nu merge – umbla cu minciuna si manipularea la nordul tarii.