Cel de-al doilea atelier de schimb de experiență în domeniul auditului TI, organizat în regim de teleconferință la 11 martie, a întrunit echipele de auditori specializați în auditul tehnologiilor informaționale din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Oficiului de Stat de Audit (OSA) din Letonia, informează PROVINCIAL.
Evenimentul se încadrează în seria de ateliere, planificate pentru luna martie curent, inițiate de reprezentanții subdiviziunii de audit TI a OSA din Letonia, Ingrīda Kalniņa-Junga, Mārtiņš Vilmanis și Mikus Jēkabsons, care au răspuns astfel la solicitarea auditorilor CCRM specializați în domeniul auditului TI.
Din cadrul CCRM, la atelier au participat Natalia Balaban-Uncu, șef Direcție de audit III (audit TI) din cadrul Direcției generale de audit IV, auditorii din cadrul Direcției, Marina Cataraga, Vitalii Scalschi și Tudor Frunză, de asemenea, a participat Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.
Cel de-al doilea atelier a fost focusat pe prezentarea detaliată și discutarea etapei de planificare a auditului de performanță în domeniul TI „Administrația utilizează eficient informația stocată?”, efectuat de către OSA din Letonia în anul 2016 și care a cuprins perioada anilor 2015-2016. În cadrul auditului a fost evaluată interoperabilitatea administrației de stat în domeniul schimbului de informații, pentru a obține asigurarea dacă administrația de stat folosește suficient posibilități oferite de tehnologiile informaționale astfel încât instituțiile să nu împovăreze populația prin solicitarea depunerii unor astfel de documente care sunt deja la dispoziția administrației de stat.
Auditorii din cadrul celor două instituții supreme de audit (ISA) au pus în discuție formularea scopului auditului, obiectivului de audit, întrebărilor și criteriilor de audit, selectarea abordării de audit, selectarea eșantionului etc.
Menționăm că, acesta este cel de-al doilea atelier, planificat pentru luna martie, în scopul acordării suportului auditorilor TI ai CCRM în contextul efectuării misiunii de audit TI. Primul eveniment a fost organizat la data de 9 martie.
Cristina Pendea