Cum comunică instituțiile de învățământ cu mass-media și care sunt regulile de care trebuie să se țină cont în relatările despre copii? Sunt întrebări la care au încercat să afle răspuns în jur de 500 de profesioniști din domeniul educației, din raioanele Cahul și Ungheni, participanți ai unui webinar, organizat de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC/NCCAP).
Unul dintre participanții la webinar a fost și directorul liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni, Petru Langa: „Pornind de la rolul mass-media într-o societate modernă, dar și de la misiunea instituțiilor de învățământ, comunicarea între acestea determină creșterea unei generații libere și sănătoase. Comunicarea eficientă între instituțiile mass-media și instituțiile de învățământ contribuie esențial la educarea tinerei generații în spiritul adevărului și libertății”, a declarat directorul
„Instituțiile de învățământ au dreptul și obligația să comunice cu mass-media, mai ales atunci când interesele copiilor o cer. Însă, în acest proces intervine și o mare responsabilitate și provocare, aceea de a asigura că informația distribuită nu dăunează nici copilului și nici familiei acestuia”, a afirmat Gheorghe Trofin, coordonator programe protecția copilului, UNICEF Moldova.
Activitatea este realizată de CNPAC în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova. Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.
Cristina Pendea