14 fete și femei de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut primii pași pentru inițierea unei afaceri sociale în cadrul primei ediții a Școlii de vară dedicată antreprenoriatului social.
“Timp de trei zilei, ghidate de trei experte în domeniu, participantele și-au format o viziune mai clară despre ce este o întreprindere socială și cum ea se deosebește de business-ul clasic și activitățile organizațiilor non-profit, au aflat mai multe despre cum pot face tranziția de la activități de voluntariat, inițiative și proiecte sociale la modele de afaceri sociale sustenabile și s-au inspirat din istoriile de succes ale întreprinderilor sociale de inserție din Moldova și Ucraina. După trei zile intense de activități interactive, participantele au remarcat că le-a fost foarte utile cunoștințele acumulate, inclusiv despre modelul de business Canvas, legislația din domeniu, investiții și marketing. În final, ele au pus pe foaie primele idei pentru lansarea sau dezvoltarea unei afaceri sociale, au structurat câte un business plan și s-au ambiționat să se lanseze în lumea business-ului social, pentru a crea impact în comunitățile din care fac parte,” – se arată într-un comunicat.
Școala de vară a fost organizată de Asociația Ecovisio în parteneriat cu Centrul Contact și Agenția pentru Inovare și Dezvoltare din Tiraspol în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii.
Cea de-a doua ediție a Școlii de vară pentru fetele și femeile care doresc să dezvolte o afacere socială va fi organizată în următoarele două luni.