Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxide de carbon în perioada rece a anului cu genericul „O casă protejată –o viață salvată”.
Recent, mai multe familii, cu mulți copii, invalizi, dar și persoane cu vîrstă înaintată au benefeciat de detectoare de fum instalate de salvatori și pompieri în raionul Drochia și Căușeni. Potrivit IGSU, 62 detectoare de fum au fost instalate în gospodării din satele Țarigrad și Pelenia a raionului Drochia. Pompierii le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor a detectoarelor.
Pe parcursul anului 2018 în cadrul campaniei, 227 de familii din raionul Drochia au benefeciat de detectoare de fum.
Totodată, angajații IGSU din raionul Căușeni au instalat 159 de dectoare de fum în 119 locuințe din orașul Căușeni, satul Baccealia, Grigorievca, Plop Știubei, Coșcalia dar și în comunele Ucrainca, Zaim și Cărnățenii Noi.
În cel mai scurt timp, 64 detectoare de fum urmează a fi instalate în localitățile Hagimus, Cîrnățeni, Căinari, Tocuz, Saiț și Chircăiești. Conform datelor IGSU al MAI de la începutul anului 2018 au avut loc 1492 de incendii în care au decedat 89 de persoane.
Campania „O casă protejată – o viață salvată” are drept scop de proteja oamenii de riscurile incendiilor și a intoxicațiilor cu gaze toxice. Datorită campaniei, au fost asigurate 2821 de familii din grupul de risc, fiind montate 3176 detectoare de fum. În cel mai scurt timp, salvatorii vor monta detectoare de fum în aproape alte 100 de gospodării particulare din raionele Ungheni, Călărași și Cantemir.
Dina Roșca