Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) lansează un apel de granturi pentru pentru susținerea activităților de inovare și transfer tehnologic, informează Provincial.
Potrivit specialiștilor, granturile vor îmbunătăți practicile de producere și post-recoltare în cadrul lanțului valoric al pomușoarelor, în special pentru căpșuni, zmeură și, într-o măsurămai mică, mure.
Prin acordarea acestor granturi, proiectul USAID/APM este interesat să susțină activități care: 1) vor oferi soluții pentru ca materialul săditor de căpșun produs pe palete celulare să fie mai accesibil pentru cultivarea acestuia; 2) să demonstreze tehnologii pentru cultivarea căpșunului pe substrat nutritiv; 3) să prezinte noi soiuri de zmeur prin utilizarea sistemelor inovatoare de suport; 4) să ofere soluții tehnologice pentru producerea și vânzarea în comun prin intermediul clusterelor/cooperativelor/asociațiilor; și/sau 5) să ofere soluții pentru activități post-recoltă și necesități de depozitare la rece pentru grupurile de producători, în scopul eficientizării lanțului de aprovizionare cu pomușoare și sporirii capacității de vânzări.
Potențialii beneficiari pot solicita finanțare pentru una sau mai multe activități din lista celor indicate mai jos:
• Producerea materialului săditor de căpșun pe palete celulare,
• Activitatea demonstrativă de producere a căpșunelor pe substrat nutritiv,
• Activitatea demonstrativă privind inovațiile în producerea zmeurei,
• Activitatea privind colaborarea în clustere pentru dezvoltarea inovațiilor în producerea pomușoarelor,
• Activitatea privind Consolidarea și Post recoltarea.
Proiectul APM anticipează acordarea a aproximativ 3,400,000 MDL pentru finanțarea activitățiilor de grant. Totodată, beneficiarii de grant urmează să contribuie cu cel puțin 50% din valoarea totală a activității.
Mai multe detalii despre condițiile apelului de granturi sunt disponibile aici.
Persoanele interesate pot adresa întrebări de clarificare despre procesul de aplicare a solicitărilor de grant în cadrul atelierului informativ privind procedura de aplicare, organizat pe 20 noiembrie, 2018, la sediul Proiectului USAID/APM, situat pe adresa A. Mateevici 87, Chișinău. Pentru înregistrarea la atelierul informativ vă rugăm să expediați numele participantului și denumirea organizației la adresa de email: grants@moldovaagro.compânăpe 16 noiembrie 2018.
Dina Roșca