Sarmalele de peşte se pregatesc aproximativ la fel ca cele din carne de porc sau de curcan. Carnea de peşte cea mai potrivită pentru sarmale este cea din crap, somn, macrou sau din stavrizi.
Ingrediente
1 kg peşte
100 g orez
2 cepe potrivite
sare
piper
pătrunjel
70 g bulion
200 g roşii în bulion
250 ml ulei
o varză acră şi 250 ml vin alb
Mod de preparare
Pentru sarmalele din peşte cu varză acră se amestecă totul, se rulează sarmalele şi se aşează în cratiţă tapetată cu ulei şi varză tocată, apoi se pune cimbru, se toarnă apă, iar deasupra se adaugă roşiile în bulion şi varza tocată. Se fierb timp de o oră până la o ora şi jumătate, după care se toarnă vinul şi se pun la cuptor timp de trei sferturi de oră.
Sarmalele din peste cu varză acră se servesc fierbinţi.
Sursa: culinar.ro