Ceai din frunze de nuc: Nucul este un pom fructifer cu o multime de utilizari si beneficii asupra sanatatii. Daca fructele sale delicioase sunt apreciate in bucatarie, afla ca frunzele sale, de pilda, iti pot fi de ajutor in tratarea ori prevenirea unor afectiuni, cat si la prepararea unor tratamente cosmetice. Descopera care sunt beneficiile frunzelor de nuc asupra frumusetii si sanatatii tale!
Ceai din frunze de nuc: Frunzele de nuc sunt o parte importanta a medicinei naturistei romanesti, dat fiind faptul ca sunt ticsite cu substante cu proprietati uimitoare. In frunzele de nuc se regasesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, carora li se adauga acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul si o cantitate redusa de ulei volatil.
Pentru ca proprietatile lor benefice sa fie resimtite la cel mai inalt nivel, frunzele de nuc se culeg tinere, la inceputul verii, fara codita. Ulterior, trebuie puse la uscat intr-un spatiu racoros si bine ventilat, dupa ce au fost rupte in prealabil. Cand frunzele de nuc devin friabile, pot fi adunate si depozitate in saculeti de panza ori de hartie pentru utilizari ulterioare.
Ceai din frunze de nuc: Tratament cu frunze de nuc pentru par
Frunzele de nuc pot fi folosite cu succes ca tratament impotriva caderii parului, dar si pentru a colora discret parul saten, caruia ii confera o stralucire aramie aparte.
Ceai din frunze de nuc: Tratamentul pentru podoaba capilara implica folosirea frunzelor de nuc verzi, proaspete. Adauga 5 litri de apa intr-o oala, dupa care pune 5 maini de frunze verzi de nuc si da la fiert.
Fiertura obtinuta sa lasa la racit si se aplica dupa spalarea parului, lasand-o sa actioneze in special la radacini. Ulterior, parul trebuie lasat sa se usuce fara foehn.
Ceai din frunze de nuc: Tratament cu frunze de nuc pentru ten
Infuzia de frunze de nuc este un ajutor de nadejde in ingrijirea tenului gras. Daca esti posesoarea unui astfel de ten si iti doresti sa reglezi productia de sebum si sa calmezi roseata si iritatiile, pregateste o infuzie de frunze de nuc.
Ceai din frunze de nuc: Adauga 4 linguri de frunze uscate de nuc la 250 ml de apa fierbinte si lasa la infuzat pret de cateva minute. Solutia obtinuta se aplica, dupa racire, pe ten.
Ceai din frunze de nuc: Ceai de frunze de nuc pentru sanatatea digestiva
Infuzia de frunze de nuc are o influenta pozitiva asupra sistemului digestiv, contribuind la imbunatatirea digestiei, dar si la tratarea unei palete largi de afectiuni.
Ceai din frunze de nuc: Pregateste infuzia adaugand 1 lingurita de frunze la 250 ml apa clocotita. Acopera cana si lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda consumul a 2-3 cani de infuzie de frunze de nuc pe zi.
Ceaiul poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul enteritei, gastritei si a inflamatiilor intestinale, actionand si ca un antidiareic eficient.
Ceai din frunze de nuc: Beneficiile frunzelor de nuc asupra sanatatii sunt insa mult mai complexe de atat! Astfel, infuzia de frunze de nuc este utila in diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicatii cu metale grele, incontinenta urinara.
De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar si alte probleme ale pielii, precum dermatita, acneea, eczemele si furunculozele.
Sursa: ele.ro