Daca te-ai intrebat cum sa pastrezi alimentele pentru mai mult timp fara sa le tii la frigider, citeste in continuare. Bunicii nostri erau experti in a conserva alimentele, mai ales ca pe timpul lor nu era frigider.
Iata cum sa pastrezi alimentele pentru mai mult timp fara sa le tii la frigider.
Le pui la murat
Retetele de muraturi rezista din mosi-stramosi. Nu e familie care sa nu aiba o astfel de “comoara” de la bunica.
Le bagi in beci
Pentru cine sta la curte, beciul n-ar trebui sa lipseasca. Pivnita este frigiderul bunicilor. Unde mai pui ca nu consuma nici curent.
Le faci gem
Daca legumele se mureaza, fructele se fac gem, dulceata si peltea. Sigur ai si tu cateva retete de la bunica sau macar de la mama ta.
Le pui in gheata
Recipientele cu gheata sunt versiunea veche a frigiderului modern. Se puneau alimentele intr-o cutie, iar deasupra un calup mare de gheata. Cand se topea gheata, se aduceau alte calupuri.
Carnea (in special costitele sau pieptul), dar si alte preparate din carne se conserva prin afumare dupa retete bine pastrate din strabuni. Pe langa faptul ca vor tine mai mult timp, alimentele vor avea si o aroma speciala.
Le pui la uscat
Prin “deshidratare”, alimentele isi pierd umiditatea care conduce la aparitia mugecaiului sau a ciupercilor. Alimentele se sareaza si se pun la uscat, in soare.
Sursa: littlethings.com