Pentru prima dată la Târgul Mierii organizat în municipiul Chișinău va fi prezentată mierea care nu este produsă tradițional din polen de flori, ci din secreţiile dulci ale arborilor de stejar, brad, pin, molid, fag sau salcie.
Ediția a 14-a Târgului Mierii este organizată de Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) în perioada 21-23 septembrie 2018 și se va desfășura în Parcul Catedralei, municipiul Chișinău.
Potrivit ANARM, mierea produsă din secrețiile dulci ale diferitor arbori se numește mierea de mană. Mierea de mană are un conținut ridicat de minerale, recomandat în scopuri curative pentru diferite boli sau pentru fortificarea sistemului imunitar.
Mierea de mană se recoltează foarte rar, datorită unor fenomene naturale care determină frunzele copacilor să elimine secreții dulci. Apicultorii susțin că posibilitatea de a recolta acest tip de miere apare o dată în 10-15 ani. În anul curent, în Republica Moldova a fost posibilă recoltarea mierii de mană în lunile iunie iulie, zonal în regiunile de centru și sud ale țării.
Totodată, ANARM precizează că în cadrul ediției a paisprezecea a Târgul Mierii vor participa circa 40 de apicultori din toate regiunile țării care vor propune consumatorilor un spectru de produse apicole cum ar fi diverse tipuri de miere, polen etc.
Dina Roșca