Preparatele culinare din perioada sărbătorilor au fost întotdeauna savurate și adorate de la mic la mare. Chiar dacă am dori să ne ghiftuim cu salată de boeuf, sarmale, diferite tipuri de carne, dar și vinuri din soiuri alese, trebuie să avem în vedere faptul că sunt și anumite alimente pe care trebuie să le eviți în perioada sărbătorilor.
În primul rând, ar fi bine să te ferești de preparatele prăjite. Nu doar că au foarte multe grăsimi, dar nici să combini preparatele de mâncare între ele nu este sănătos! Există posibilitatea ca organismul tău să se îngreuneze, referindu-ne la tractul digestiv, și să te „trezești” cu o indigestie sau cu dureri de stomac. Pentru a evita acest lucru, este bine să faci legumele și carnea pe grătar.
În al doilea rând, evitați să consumați foarte multe băuturi alcoolice. Nu doar că v-ar putea fi rău, dar excesul e „patimă” pentru corp. Pe de altă parte, dacă vă plac alimentele bogate în coloranți, trebuie să știți că sunt toxice pentru organism. Nu este interzisă consumarea lor, dar trebuie făcută cu precauție.
sursa: spynews.ro