Au parte de medici buni, însă nu și de condiții adecvate pentru tratament. În Centrul de sănătate din satul Hagimus raionul Căuşeni , vântul suflă prin geamuri, iar tencuiala cade de pe pereți. Mai mult, aici nu există nici săli amenajate adecvat pentru recuperarea pacienților. Holurile instituţiei sunt reci, iar o bună parte dintre pacienţi preferă să se trateze în regiunea Transnistreană, decît la ei în localitate. Clădirea instituţiei a fost construită la sfîrşitul anilor 80, iar peste cîţiva ani etajul doi a clădirii a fost închis. Autorităţile locale spun că au aplicat la mai multe proiecte, însă problema aşa şi rămîne nerezolvată, relatează studio-l.md.
Instituţia medico-sanitară publică din satul Hagimus, raionul Căuşeni este construită pe trei izvoare de apă, cel puţin asta povestesc muncitorii de aici care şi-au dedicat întreaga viaţă medicinii. Apa izvorăşte de sub temelia clădirii, inundează subsolul şi ajunge pînă la scările instituţiei. Muncitortii susţin că sunt nevoiţi să pompeze în permanenţă apa care se adună cu tonele.
În prezent toate încăperile centrului de sănătate sunt umede, pereţii care duc la etajul doi mucegăiţi, iar cea mai mare parte a clădirii riscă să se prăbuşească. Muncitorii de aici spun că această problemă este de zeci de ani numai că nimeni nu reacţionează pentru a lua măsuri.
Autorităţile locale afirmă că au aplicat pentru mai multe proiecte prin intermediul Biroului de reintegrare, dar nici un rezultat. Anual în jur de cinci mii de cetăţeni cer consultaţia medicului de familie din Hagimus.