Promovarea produselor autohtone și a întrerpinzătorilor pe piața de desfacere, familiarizarea consumatorilor cu produsele și serviciile autohtone reprezintă obiectivele principale ale organizării expo-târgurilor universale de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă.
În ajunul Zilei oraşului şi a Hramului Bisericii locale „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe”, localitatea Sîngerei este gazda celei de-a VI-a ediţie a expo-târgului universal „Primăvara la Sîngerei”. Evenimentul este organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova sub patronajul Consiliului raional şi a Primăriei oraşului Sîngerei, cu implicarea și susținerea Serviciului „Ghișeul Unic Sîngerei”.
În cadrul expo-târgului au participat aprox. 25 de întreprinderi din mun. Chișinău, Bălți, Ungheni, or. Sîngerei, Rîșcani, Anenii Noi, Nisporeni, specializate în domeniul industriei alimentare (comercializarea mezelurilor, conservelor, produselor de panificație, băuturilor răcoritoare, ceaiurilor), agricultură (vânzare de flori, răsad, a îngrășămintelor organice), producerea mobilei și a termopanelor, serviciilor bancare, produselor cosmetice și de parfumerie. Incubatorul de Afaceri din Sîngerei a avut o prestaţie impunătoare prin rezidenţii săi, care au prezentat produse de panificaţie, mobilier, costume naţionale şi accesorii, susţinând astfel, tinerii antreprenori din localitate.
La inaugurarea evenimentului, directorul filialei Bălţi a CCI a Republicii Moldova, dna Galina Codiţa, a mulțumit participanţilor şi autorităţilor publice locale pentru aportul adus în desfăşurarea evenimentului, menționând că „organizarea acestei ediţii a evenimentului expoziţional în colaborare cu primăria oraşului Sîngerei şi Consiliul raional confirmă un parteneriat public – privat viabil şi eficient”.
Cu mesaje de salut s-au adresat dl Vasili Marandiuc, Preşedintele raionului Sîngerei, dna Lucia Baciu, Secretarul Consiliului orăşenesc, Ion Bîrsanu, şef-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți a Cancelariei de Stat, care au apreciat producătorii autohtoni şi asortimentul bogat de mărfuri şi produse de înaltă calitate, competitive, pentru orice gust şi la preţuri accesibile. La inaugurarea expo-târgului, devenit deja tradiţional, au mai participat consilieri raionali şi orăşeneşti, agenţi economici şi reprezentanţii APL din teritoriu, mass-media.
În mesajul de deschidere, Președintele raionului, dl Vasili Marandiuc a menționat că organizarea acestor târguri expoziționale reprezintă o oportunitate pentru producătorii autohtoni de a-și mări numărul clienților și a consumatorilor. În acest context a vorbit despre târgul expozițional „Fabricat în Moldova”, organizat la Ploiești, România, în cadrul căruia a fost prezentă o delegație numeroasă a președinților de raioane. Președintele a subliniat faptul că produsele noastre au fost înalt apreciate de români și invitații străini, iar la sfârșitul zilei standurile doldora de produse, au fost golite de cumpărători.
Diana Munteanu