Pe data 04.03.2016 de către specialiştii Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranţa Alimentelor Drochia a fost organizat şi petrecut seminar de instruire cu directori şi bucătari şefi al instituţiilor publice de învăţămînt şcolar şi preşcolar. Invitaţii seminarului au fost colaboratorii de la Centrul de Sănătate Publică din raionul Drochia şi a Direcţiei de Învăţămînt Tineret şi Sport Drochia. La seminar au fost abordate următoarele obiective:
- Toxiinfecţiile alimentare şi BDA (boli diareice acute);
- Analiza riscului şi punctele critice de control în procesul tehnologic;
- Cerinţele generale şi specifice de igienă a produselor alimentare;
- Analiza amplă a neajunsurilor depistate în urma controalelor oficiale petrecute pe parcursul anului de învăţămînt 2015-2016;
De asemenea au fost aduse la cunoştinţe procedurile DDD (dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare), monitorizarea şi înregistrarea punctelor critice de control în dependenţă de fluxul tehnologic în alimentaţia publică.
Seminarul de şcolarizare s-a finisat cu chestionarea persoanelor instruite.
Diana Munteanu