Cum ar trebui să arăte structural o întreprindere al cărui obiect de activitate este apicultura și ce probleme trebuie rezolvate pentru întreținerea unei prisace ca să aducă o satisfacție spirituală și un bun profit, a fost tema principală, ce s-a discutat în cadrul unei întruniri a peste 100 apicultori din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Anenii Noi și Cimișlia, întrunire organizată de Direcția agricultură și alimentație Căușeni în comun cu Asociația republicană a apicultorilor și desfășurată recent în incinta sediului Consiliuli raional cu o durată de peste 4 ore, informează Consiliul raional Căușeni.
Întrunirea a fost prezidată de vicepreședintele raionului Sergiu Gogu. Oportunitățile de finanțare existente în R. Moldova a sectorului apicol, inclusiv proiectele și programele de asistență externă și măsurile de sprijin conform Regulamentului de subvenționare a producătorilor agricoli au fost prezentate de Dumitru Bodean, șeful Direcției agricultură și alimentație. Alexandru Gogu, reprezentantul Asociației Apicultorilor din Moldova, a pus în discuție mai multe probleme legate de modificările legislației ce țin de domeniul apicol, la fel de înființarea și dezvoltarea prisacelor, rasele, hrănirea și înmulțirea albinelor, creșterea matcelor, extragerea și ambalarea mierii, lucrările de toamnă în stupine, iernatul etc.
În cadrul întrunirii cu recomandări și instrucțiuni a venit Gheorghe Cojocaru, șef adjunct Direcția raională siguranța alimentelor (privind înregistrarea prisacei, evidența registrelor, protecția, igiena, sanitaria, etc.). Pentru apicultorii începători și-au înpărtășit experiența Ion Vieru ( Zaim), Roman Mereuță (Opaci), Alexandru Sîrbu (Chircăiești), Anatolie Bahcivanji (Pervomaic). În timpul desfășurării întrunirii a fost prezentată o expoziție-târg a produselor apicole, iar o parte de fruntași au fost menționați cu scrisori de mulțumire din partea Direcției agricultură și alimentație Căușeni.
Dina Roșca