Până nu demult în această colivie stătea un corb sur, însă fiind dat drumul să zboare împreună cu porumbeii, un vulture la rănit iar stăpânul nu ia mai dat de urmă. ” Îl ţineam aici mai mult pe lîngă păsări şi cânta cum cântă cocoşul. Era tare cuminte, intra în beci după mine, beam câte un păhar cu vin şi el olecuţică servea, după care ridica aşa aripile şi mergea pe scări deparcă era beat, mă imita” îşi aminteşte Mihai Paciu.
De ceva vreme, locul corbului a fost luat de o cioară neagră, pe care stăpânul a numit-o Fiodor, în memoria păsării perdute. Într-o bună zi, Mihai speră să audă pasărea spunându-şi numele.
Însă, cea mai mare mândrie a lui sunt speciile de porumbei. De 10 de ani, columbofilul încearcă să readucă o specie de porumbei dispăruţi – jucător basarabean cu două moţuri.
Mihai Paciu și-a format colecția de păsări participând la diferite expoziții. În cadrul acestora, el făcea schimb de porumbei cu alți columbofili. Totodată, cumpăra toate păsările care îi păreau neobișnuite. „E o pasăre pe care trebuie să o iubești (porumbelul), e o pasăre atrăgătoare, frumoasă, te înțelege. La toți care mă vizitează le place”, a spus columbofilul în cadrul emisiunii „Natura în Obiectiv” de la postul public de televiziune Moldova 1.
O altă atracție printre păsări sunt găinile și cocoșii gigant, care ajung să cântărească până la șapte kilograme. Printre acestea sunt găinile Orpington, Plymouth Rock.
Actualmente, Mihai Paciu nu își extinde colecția pentru că nu mai are spațiu.
Mai multe detalii aflați din emisiune.