Cu ocazia Zilelor municipiului Brăila, ajunse la cea de-a IX-a ediţie, preşedintele raionului Străşeni, dl Mihail Popa, dna Vera Schirliu, şef al Direcţiei cultură, turism, tineret şi sport, împreună cu un grup de artişti din raionul Străşeni, s-au deplasat în România pentru a participa la manifestaţiile prilejuite de această frumoasă sărbătoare.
Domnul Mihail Popa a venit cu un mesaj de felicitare pentru gazde, salutînd, în acelaşi timp, eforturile responsabililor de activităţile culturale din Brăila şi Străşeni pentru faptul că ,,ne-au oferit posibilitatea de a reseta relaţiile dintre oraşele noastre”. Totodată, preşedintele şi-a exprimat ferma convingere că ,,bogata istorie a Brăilei, înscrisă cu litere de aur în panteonul slavei româneşti, are un prezent remarcabil prin Dumneavoastră, precum şi un viitor prosper”.
Publicul prezent la sărbătoare a fost încîntat cu un program artistic în care au evoluat formaţia ,,Ştefan-Vodă” condusă de Tudor Ungureanu, ansamblul de dansuri populare ,,Baştina”, Doina Sîrbu, Dimitriana Chircu şi care a fost moderat de domnul profesor Ion Condrea.
Prezenţa la această sărbătoare este un pas important în consolidarea spaţiului cultural şi spiritual comun, lucru confirmat odată cu semnarea la 6 iulie 2015, în or. Străşeni, a Acordului de colaborare între municipiul Brăila – România şi Consiliul raional Străşeni – Moldova, prin care se sprijină candidatura municipiului Brăila în Competiţia de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, şi care presupune colaborarea în domeniile culturii şi artei, al tineretului şi sportului. O colaborare fructuoasă în această sferă va deschide noi oportunităţi pentru sporirea relaţiilor în diverse domenii dintre cele două ţări: infrastructură, economie, ştiinţă şi altele, şi implementarea de noi proiecte transfrontaliere.