Toate instituţiile de învăţământ medical de stat, instituţiile de asigurare a sănătăţii, inclusiv instituţiile medico-sanitare publice se vor afla în subordinea Ministerului Sănătăţii. Excepţie vor face instituţiile prestatoare de asistenţă medicală primară şi cele departamentale.
O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri, întru susţinerea iniţiativei legislative a unui grup de deputaţi, potrivit unui comunicat de presă.
Acest fapt va oferi Guvernului posibilitatea să organizeze şi să gestioneze sistemul de sănătate într-un mod mai eficient. Astfel, sistemul va fi orientat la necesităţile populaţiei şi va crea condiţii favorabile pentru dezvoltarea asistenţei medicale spitaliceşti, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale prestate populaţiei.
Conducătorii instituţiilor medico-sanitare publice vor fi selectaţi prin concurs organizat de Ministerul Sănătăţii.
Dina Roșca
totuși specificul meidcal e mai primordial decît cel educațional în profesia medicală!
Oricum sunt în subordinea statului. Diferența creată e doar în faptul că specialiștii vor fi mai aproape de specialitatea care o împărtășesc. În fine, chestia asta e bună, se vede că există o conducere mai coaptă la minte la Guvern.
eu cred că toate instituâiile și profesiile ar trebui subordonate Ministerelor de rigoare, aastfel vor fi gestionați de profesionaliști!
Asa si este normal, ma bucur ca in ultim avreme se atrage atentia la astfeld e teme mult mai importante decit cearta dintre politicieni si alte teme populiste. E timpul de realizat schimbari cu adevarat importante sio nu doar de batut apa in piua.