Cu ocazia celei de-a 40-a aniversări de la inaugurarea Palatului Național la 20 noiembrie a fost organizat un concert festiv cu evoluarea mai multor artiști și colective artistice de la noi din țară, printre care orchestra națională de muzică populară “Lăutarii”, ansamblul “Fluieraș”, orchestra “Mugurel”, ansamblurile folclorice “Crenguță de iederă” și “Plăieșii”, cântăreții Ion Suruceanu, Nicolae Glib, Marcel Pavel, Nelly Ciobanu ș.a. Ministerul Culturii a venit cu un suport financiar de 40 de mii de lei și a decernat o diplomă de onoare colectivului pentru activitate prodigioasă în cadrul instituției și contribuție la promovarea valorilor naționale.
Primele informaţii despre acest edificiu datează cu anul 1972, numindu-se până în anul 1974, când s-a finisat total construcţia lui, Sala de sesiuni. Inaugurarea festivă a edificiului a avut loc în anul 1974. Din anul 1990 se numeşte Palatul Naţional. Din anul 1995 aici îşi desfăşoară activitatea Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”. Prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.318 din 23.05.2012 pentru înveşnicirea numelui interpretului de muzică populară Nicolae Sulac, personalitate marcantă a domeniului artei muzicale, care a adus o contribuţie deosebită la dezvoltarea şi promovarea culturii autentice, s-a conferit Palatului Naţional numele „Nicolae Sulac”.
În această îndelungată perioadă de timp Palatul Naţional a găzduit milioane de spectatori, mii de artişti din ţară şi din străinătate – nume sonore în circuitul muzical naţional şi internaţional.
Dina Roșca