Ministrul Educației, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu pentru MOLDPRES, că la începutul anului de studii 2013-2014 rețeaua instituțiilor de învățământ primar și secundar general din Republica Moldova includea 1374 de instituții de învățământ.
“În comparație cu anul precedent de studii, numărul acestora s-a micșorat cu 20 de unități. În același timp, au fost reorganizate 42 de instituții de învățământ, dintre care: 37 de licee – în gimnazii; 4 gimnazii – în școli primare; 1 școală primară – în școală primară-grădiniță”, a menționat ministra.
Ea a oferit și câteva exemple de bune practici în implementarea consecventă a reformei structurale. “Exemple de bune practici pot fi municipiul Bălți, raioanele Hîncești, Ungheni, Orhei, Călărași, Strășeni. Printre unitățile administrativ-teritoriale care au restanțe la reforma structurală se numără municipiul Chișinău, raioanele Rezina, Ocnița, Florești, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Ștefan-Vodă, Drochia, Cahul și Florești”, a menționat Maia Sandu.
Ministra a mai spus că administrarea rețelei de instituții ține de competența administrațiilor publice locale și “anume acestea trebuie să asigure utilizarea corectă, transparentă și eficientă a mijloacelor financiare și să ia deciziile necesare de restructurare a rețelei”.
Dina Roșca