Promoţia de specialişti în prepararea pizzei, au susţinut, vineri, 4 martie 2016, un master class la cursul de instruire „Prepararea pizzei”.
Patru deţinuţi minori aflaţi în custodia instituţiei de detenţie de la Goian au trecut cu brio cursul intensiv de instruire în prepararea pizzei italiene.
Astfel, în cadrul orelor de instruire, ghidate de maestrul bucătar Carmelo ARGESE, deţinuţii minori au învăţat tehnici de preparare a pizzei folosind ingrediente italiene.
Examenul a avut loc în bucătăria Penitenciarului nr.10-Goian fiind asistat de reprezentanţi ai instituţiei de detenţie şi ai „Fundaţiei Regina Pacis”.
La finele cursului, minorii au obţinut Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei, care le vor oferi o şansă de reintegrare în societate şi de angajare în cîmpul muncii după eliberare.
Potrivit DIP, cursul de formare profesională „Prepararea pizzei” se desfăşoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru” implementat de „Fundaţia Regina Pacis” cu suportul Asociaţiei RENOVABIS, Germania.
Elena Ivanov