Angajaţii serviciilor abilitate din cadrul instituţiilor de detenţie din Cricova, Soroca şi Rezina, au înregistrat în ultimele zile alte cazuri de contracarare a obiectelor şi substanţelor interzise în instituţiile de detenţie.
După efectuarea unui şir de măsuri operative, angajaţii Serviciilor securitate în comun cu Serviciul regim şi supraveghere din cadrul Penitenciarului nr.4-Cricova şi colaboratorii Inspectoratului de Polţie Cricova, au contracarat o tentativă de introducere a substanțelor interzise în detenție.
Astfel, duminică, 7 februarie 2016, în jurul orei 22:10, angajații care se aflau în ambuscadă, au observat un bărbat cu un comportament suspect, care, avînd niște obiecte în mînă, se apropia de zona interzisă a instituției de detenție.
Acesta, a fost reținut în momentul în care intenționa să arunce obiectul peste edificiul de pază, aruncînd jos un obiect sferic învelit cu bandă adezivă.
Făptaşul în vîrstă de 35 ani îşi are domiciliul în municipiul Chişinău.
Cazul este documentat de ofițerii IP Cricova, pentru efectuarea expertizei şi acumulării tuturor probelor necesare iniţierii unei cauze penale.
Totodată, vineri, 5 februarie 2016, în jurul orei 15:40, în timpul verificării coletului poștal, parvenit prin ÎS ,,Poșta Moldovei”, destinat unui condamnat pe viață, aflat în custodia Penitenciarului din Rezina, a fost depistat şi ridicat un pachet din polietilenă cu masă vegetală de culoare vişinie, camuflată într-o ruladă. Substanța urma să ajungă la un deținut în vîrstă de 64 ani.
De asemenea, la 6 februarie 2016, în jurul orei 8:30, persoane necunoscute au aruncat un colet peste zidurile de pază ale instituţiei de detenţie din Soroca.
Angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.6-Soroca, au reacţionat prompt, depistînd în colet o pereche de căști pentru telefon mobil și masă vegetală de culoare verde, asemănătoare cu marijuana.
Toate materialele şi obiectele ridicate au fost predate organelor de poliţie teritoriale în scopul investigării cazurilor şi luării unor decizii conform legislaţiei, informează DIP.
Menționăm că, activitatea de depistare şi contracarare a pătrunderii obiectelor şi substanţelor interzise în instituţiile penitenciare reprezintă o preocupare permanentă a angajaţilor sistemului penitenciar, care are ca scop neadmiterea săvîrşirii unor noi infracţiuni de către deţinuţi.
Elena Ivanov