Daca nu beneficiati de o gradina proprie nu inseamna ca nu aveti posibilitatea sa cultivati legume. Exista cel putin 8 asemenea plante pe care le puteti cultiva si prin folosirea resturilor de la ele. Pentru a reusi insa este nevoie sa utilizati doar resturi proaspete ale legumelor. De asemenea, lumina si apa joaca un rol extrem de important.
1. Prazul
O prima astfel de leguma poate fi prazul. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi circa 3 cm din praz atasat la radacina si sa il pui intr-un pahar cu apa. Recipientul trebuie pus intr-o camera care este foarte bine iluminata.
2. Usturoi
Micii lastari de usturoi, de culoare verzuie, pot fi si eu cultivati doar cu ajutorul unui catel de usturoi, precum si a unui recipient cu apa. Lastarii pot fi adaugati in preparate precum pastele sau salatele.
3. Bok choy
Denumita si Pak Choi, aceasta este un tip de varza chinezeasca, ce contine frunze netede si care nu formeaza capatana. La fel ca in cazurile precedente, puteti folosi radacina, de culoare alba, pe care o puteti pune intr-un pahar cu apa. Dupa aproximativ 2 saptamani, planta poate sa fie mutata intr-un recipient cu pamant.
4. Morcov
Pana si morcovii pot fi replantati in casa. Tot ce trebuie sa faceti este adaugati varfurile morcovilor intr-un vas cu putina apa. Recipientul trebuie sa fie pus apoi intr-o camera foarte bine iluminata.
5. Busuioc
Pentru a creste busuioc, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-un pahar cu apa tulpinile care au o lungime de circa 6-7 cm. Lumina directa a soarelui le va ajuta cel mai bine sa se dezvolte. In momentul in care radacinile sunt lungi de circa 5 cm, puteti transfera plantele intr-un recipient mai mare. Asigurati-va ca schimbati apa in mod constant.
6. Telina
Si aceasta planta o puteti recultiva folosind doar partea inferioara a ei. Taiati baza si puneti-o intr-un castron de mica adancime, la soare. Frunzele se vor ingrosa si vor deveni tit mai numeroase. Trasferati planta in sol dupa circa 3 zile.
7. Salata Romaine
Salata de tip Romaine poate fi plantata si ea daca se foloseste partea inferioara a capatanei. Aceasta se pune intr-un recipient care nu are mai mult de 1,5 cm de apa. Dupa ce apar frunzele si radacinile, transferati planta in sol.
8. Coriandru
Daca veti pune tulpini de coriandru intr-un pahar cu apa, ele vor creste si isi vor forma radacini. In acest moment este bine sa le puneti intr-un recipient mai mare cu pamant. De asemenea, iluminarea naturala este foarte importanta. Plantele se vor dezvolta pe deplin in cateva luni.
Sursa: stiriagricole.ro