Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, însoțit de Serghei Boboc, consultant principal, Direcția Arte, industrii creative și educație artistică a instituției, au întreprins o vizită de lucru la Nisporeni, unde au discutat cu reprezentanții autorităților publice locale și angajații instituțiilor de cultură din raion, precum și cu alți actori interesați.
Pe agenda vizitei s-au regăsit subiecte ce țin de funcționalitatea instituțiilor culturale din raion, desfășurarea activității acestora în baza regulamentului de activitate a caselor de cultură, problemele cu care se confruntă angajații din domeniu, precum și despre accentul pus pe dezvoltarea și promovarea turismului și accestarea de proiecte în domeniu.
În acest context s-a discutat despre elaborarea și aplicarea strategiei și politicilor în domeniul culturii, despre aprobarea Fondului Culturii care prevede programul de finanțare locală, despre modificările la Legea Culturii și noul mecanism de finanțare a absolvenților, care merg să se angajeze în teritoriu, precum și despre alte soluții și oportunitățile pe care le oferă Ministerul Culturii și partenerii de dezvoltare pentru comunități în domeniul culturii.
Andrei Chistol a felicitat APL-ul, oamenii de cultură din Nisporeni pentru dezvoltarea cu succes a infrastructurii locale în domeniu:
„Grație programului Satul European, 3,6 milioane de lei s-au investit în renovarea și dotarea cu tehnică modernă a Casei de Cultură din Nisporeni.
Guvernul este mândru că reușește să asigure condiții bune pentru artiștii locali, pentru toți consumatorii de cultură. Sperăm și ne dorim ca și setea de artă să fie pe măsura așteptărilor” – a menționat oficialul, reiterând necesitatea formării continue în domeniul managementului cultural, dezvoltarea inițiativelor și proiectelor noi, crearea de produse culturale competitive pe măsura așteptărilor societății.
Funcționarii au mai vizitat Școala de Muzică și Arte Plastice din Nisporeni, Conacul Gonata și Casa de Cultură din Zberoaia, Mănăstirea „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Nisporeni și „Nașterea Maicii Domnului” din Vărzărești.