Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Programul „Capitala Tineretului 2020”, ediția a X-a. Astfel, acesta presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale, informează Provincial.
Prezent la eveniment, secretarul de stat, Adrian Băluțel a menționat că, Programul „Capitala Tineretului” vine să contribuie la apropierea administrației publice locale față de tineri prin consolidarea capacităților instituționale în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicilor de tineret la nivel local. „Această inițiativă îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate”, a afirmat Băluțel.
La Program pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I, precum şi municipiile clasificate ca autorități ale administrației publice locale de nivelul II, cu excepţia mun. Chișinău și autorităților publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani.
Procedura de aplicare, direcțiile prioritare de intervenție, beneficiile pentru localitatea câștigătoare sunt stabilite conform Regulamentului de organizare și desfăşurare a Programului ,,Capitala Tineretului”.
Menționăm că data limită de depunere a dosarelor este 8 noiembrie, ora 17:00.
Pentru mai multe detalii accesați: https://mecc.gov.md/ro/content/anunt-privind-lansarea-programului-capitala-tineretului-2020-editia-x.
Beneficiile pentru localitatea câștigătoare:
– suport financiar și logistic din partea autorităților publice centrale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va acorda suport financiar în valoare de cca 1.000.000,00 lei, în dependență de calitatea programului de activități înaintat de Aplicant;
– vizibilitate și promovarea activităţilor pe durata titulaturii la nivel național;
– comunicare cu instituţiile şi organizaţiile internaţionale, partenerii de dezvoltare;
– participarea în elaborarea politicilor naţionale de tineret, consultarea politicilor;
– consolidarea parteneriatelor locale între ONG-urile de tineret şi administraţia publică locală;
– atractivitate pentru parteneri, instituţii naționale, finanţatori şi fundaţii.
Doina Secrieru