Asociația Micilor Producători de Vinuri face bilanțul propriei activități pentru un an de zile și prezintă direcțiile strategice de dezvoltare pentru anul următor. Secretarul de stat Andrian Digolean consideră că succesele înregistrate de producătorii de vinuri sunt motiv de inspirație și pentru alți potențiali investitori în sectorul vitivinicol.
„Aportul micilor producători de vinuri este unul prețios. Vinurile din Republica Moldova au revoluționat în ultimii ani, trecând de la vinuri exportate în vrac la cele de calitate, dezvoltând Indicații Geografice Protejate, soiuri autohtone și noi stiluri de vinuri apreciate cu mii de medalii. Ministerul va susține în continuare dezvoltarea micilor producători de vinuri prin politicile de subvenționare”, a declarat oficialul.
Asociația a fost înființată de 9 vinificatori în anul 2010, iar în prezent numără circa 60 de membri. Adunați împreună, aceștia gestionează în jur de 450 ha de viță de vie și produc, anual, circa 1 milion de sticle de vin. Acestea sunt plasate pe piață cu marcă proprie și sunt exportate în peste 25 de țări.
Pentru a îmbunătăți procesul de producere și a spori calitatea vinurilor, micii producători beneficiază de suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și de granturi oferite de USAID.