„Franzeluța” S.A. a publicat o rețetă de tort, ușor de făcut, pe bază de cozonac, informează PROVINCIAL.
„Dacă ți-a mai rămas cozonac de la Paște, transformă-l într-un tort delicios și usor de făcut!
Taie felii groase de aproape un deget și îndepărtează coaja tare, să rămână numai miezul.
Apoi, pregătește o cremă la alegere, ideal ar fi să prepari o cremă fină de mascarpone. Este foarte important ca feliile de cozonac să fie bine însiropate.
Pentru aceasta, se pune la încălzit într-un ibric 500 ml apă cu 1 lingură de esenţă de rom, vanilie şi 3 linguri de zahăr. Se amestecă bine pe foc, până ce zahărul se topeşte, apoi se lasă la răcit. Dacă cozonacul are fructe confiate, puteţi folosi esenţă de portocale şi vanilie în loc de rom şi un pic de coajă de lămâie sau portocală. Alte metode ar fi însiroparea cu cafea sau lapte.
După această etapă, adaugă crema în straturi, ornează tortul după imaginație și servește cu plăcere!” – se menționează pe pagina de Facebook a „Franzeluța”.
Cristina Pendea