Pe 4 iunie curent, Moldova a marcat, așa cum se cuvine, cu muzică, dans și împlinire sufletească, Duminica Mare, o sărbătoare religioasă închinată vegetației pământului, naturii dătătoare de viață, de care moldovenii se simt legați cu toată ființa.
Ministerul Culturii a susținut organizarea mai multor manifestări cultural artistice, care să adune la un loc cetățenii, artiștii, artizanii locali și promotorii de tradiții și obiceiuri, dar și oaspeți de pe ambele maluri de Prut.
Astfel, la Domulgeni, Florești, a avut loc Festivalul Turistic Național „Duminica Mare”, ajuns la cea de-a 11-a ediție. În cadrul Festivalului, atmosfera a fost întreținută de 12 ansambluri folclorice din țară, dar și de Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc“ și artiștii Mihai Ciobanu, Nătălița Munteanu, Silvia Zagoreanu.
De asemenea, Ministerul Culturii a susținut cea de-a 18-a ediție a Festivalului folcloric „Nistrule cu apă rece”, organizat în satul Socol, Șoldănești, care a început cu Parada portului popular și care a adunat artiști și oaspeți din cinci raioane ale țării.
Tot ieri, satul Sofia, Drochia, a sărbătorit Hramul localității, care a împlinit 200 de ani.
Atmosfera aici a fost întreținută de artiștii locali, dar și de către oaspeții din capitală, printre care Orchestra de muzica populară „FOLCLOR”, dirijor Petre Neamțu.