În premieră, 20 de educatoare din UTA Gagauz-Yeri au fost instruite cum să reacționeze atunci când descoperă că în familiile copiilor din grădiniță există cazuri de violență.
Cadrele didactice au învățat să se autosesizeze imediat ce depistează semne de pericol și să sesizeze autoritățile, transmite moldpres.md.
În satul Chirsova, o localitate multietnică din autonomia găgăuză, funcționează două grădinițe cu un contingent total de circa 400 de copii. Până acum, niciuna dintre cele peste 20 de educatoare care muncesc aici nu a beneficiat de instruiri de prevenire a violenței.
Instruirile au fost desfășurate în cadrul proiectului „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de PNUD cu sprijinul Republicii Coreea. Prin proiect, femeile din regiune vor putea beneficia de consilierea psihologilor, asistenților sociali și juriștilor. Totodată, ele vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să își lanseze o afacere.
Dina Roșca