Sărbătorile și tradițiile românești sunt din ce în ce mai mult promovate de studenții Universității de Stat din Moldova, care vor organiza un frumos eveniment de Dragobete.
Pornind de la o dorința de a păstra în memoria vie a oamenilor frumoasa sărbătoare românească de Dragobete, studentul Vlad Bilețchi a decis să organizeze un eveniment inedit în Universitatea de Stat a Moldovei.
Fiind copleșit de spirit patriotic și iubitor de neam și țară, tânărul intenționează să cultive aceleași sentimente frumoase în sufletele tinerilor și a cadrelor didactice ce activează în cadrul USM. „Dat fiind faptul că Universitatea de Stat este o instituție superioară de învățământ în cadrul căreia își fac studiile tineri care trăiesc vârsta iubirilor și a sentimentelor frumoase, dorim să celebrăm această datină a poporului, frumoasa sărbătoare a tinerilor îndrăgostiți, sărbătoarea de origine dacică celebrată de românii de pretutindeni pe data de 24 februarie – Dragobetele”, afirmă Vlad Bilețchi,organizatorul evenimentului.
Cu ajutorul altor tineri activi, Vlad va organiza pe data de 24 februarie, în incinta blocului Central al USM, începând cu ora 12.00, un eveniment, în cadrul căruia studenții vor avea ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții. Totodată, tinerii, îmbrăcați în costume populare, vor dărui panglică tricoloră și felicitări tuturor doritorilor, vor informa studenții universității cu privire la semnificația celebrării sărbătorii naționale și importanța acesteia în păstrarea simbolurilor care ne reprezintă.
Evenimentul va culmina cu un concurs dedicat îndrăgostiților,unde cei mai ingenioși studenți, care se vor remarca prin cele mai frumoase dedicații de dragoste, vor fi premiați cu cărți. Administrația Universității salută și susține inițiativa tinerilor, întrucât instituția de învățământ are scopul educării și pregătirii tinerilor pentru parcursul vieții și ghidarea acestora. “Este necesară o educație culturală corespunzătoare pentru a da dovadă de cunoștințe temeinice în ceea ce privește tradițiile și datinile care îi reprezintă pe studenți, fapt ce ar duce la o creștere a nivelului de cultură și ar veni să îmbogățească frumoșii ani de studenție”, susține administrația universității.
Dina Roșca