Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a publicat Raportul anual 2020, care conține analiza și generalizarea informației privind modul de formare, administrare și de întrebuințare a resurselor financiare și a patrimoniului public aferente ciclului anual de audit (16 septembrie 2020 – 15 septembrie 2021), informează PROVINCIAL.
La data de 15 septembrie curent, Raportul asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public a fost prezentat Parlamentului, în conformitate cu cerințele Legii nr.260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova.
Scopul Raportului anual al CCRM este de a prezenta Parlamentului, Guvernului, entităților auditate și societății principalele probleme sistemice și constatări formulate în contextul activității de audit public extern.
Astfel, în perioada de raportate, CCRM a aprobat rezultatele a 75 de misiuni de audit, inclusiv 30 de audituri financiare, 38 de conformitate, 5 de performanță, precum și 2 de urmărire ulterioară (follow-up).
Auditul financiar a cuprins formarea și utilizarea resurselor bugetului de stat (BS), bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM), precum și situațiile financiare consolidate ale celor 9 ministere, inclusiv ale altor entități centrale și locale.
„Am acordat atenție deosebită unor domenii importante, printre care: achizițiile publice, privatizarea patrimoniului de stat, starea patrimoniului din țară și din afara țării, gestionarea crizei pandemice, precum și o analiză a impactului activității de audit”, spun reprezentanții CCRM.
Raportul integral poate fi descărcat aici.
Cristina Pendea