Au fost ajustate valorile care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii. Ca rezultat, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii. Acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional. Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii.
Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane de lei. În legislația în vigoare acest plafon este de 9 milioane de lei. Întreprinderile mici vor fi cele care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 milioane de lei sau dețin active de până la 50 milioane de lei, în loc de 25 milioane de lei, cum este în prezent. Respectiv, pentru întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 milioane până la 100 milioane de lei.
De asemenea, vor fi eliminate limitele de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.
Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.