Mai mulți fermieri moldoveni și-au anunțat intenția de a înființa ferme ecologice de păsări de curte cu suportul consultativ al Programului USAID „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova.
Astfel, cinci producători agricoli au menționat în cadrul unor discuții purtate cu CNFA Moldova și cu Dannica Wall, voluntară „Farmer-to-Farmer”, aflată într-o misiune în țara noastră în perioada 1-17 februarie curent, că au decis să înființeze astfel de ferme.
La fel, o companie avicolă a solicitat asistență pentru racordarea, la prima etapă, la standardele Uniunii Europene, în vederea inițierii exportului de carne de pui pe piața comunitară, iar ulterior și asimilarea practicilor de creștere ecologică a păsărilor.
În consecință, Dannica Wall s-a angajat să acorde asistență la distanță fermierilor care s-au arătat interesați în crearea fermelor ecologice de păsări, concomitent cu elaborarea unui ghid de buzunar privind creșterea ecologică a păsărilor de curte în aer liber.
În prezent, țara noastră nu dispune de producere ecologică în domeniul zootehnic, deși există o nevoie stringentă de gunoi de grajd ca fertilizant pentru același tip de agricultură, precum și mari oportunități legate de produsele bio de origine animalieră.