Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a situațiilor de risc și excepționale în rândul copiilor.
Activitățile de profilaxie sunt organizate de toate subdiviziunile instituției în raioanele țării și în municipiul Chișinău.
În perioada 13-19 iulie acțiunile de prevenire au avut loc în cadrul a 17 tabere de odihnă a copiilor cu sejur de zi și 22 tabere staționare. Aici, salvatorii și pompierii au instruit în domeniul bazele securității vieții 5112 minori și 557 persoane din cadrul personalului instituțiilor.
Salvatorii și pompierii au îndrumat copiii la capitolul respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor, le-au vorbit despre reacționarea oportună în caz de incendiu, dar și despre regulile de protecție personală și acțiunile necesare în caz de situații de urgență. O atenție deosebită a fost acordată regulilor principale de comportament în preajma bazinelor acvatice, minorii fiind instruiți să nu intre în apă de unii singuri, să meargă la scăldat însoțiți de maturi și numai în locurile dotate cu stații de salvare.
Salvatorii au îmbinat lecțiile teoretice cu cele practice, organizând activități interactive care au trezit curiozitatea copiilor.
Astfel, minorii au avut oportunitatea de a fi familiarizați cu tehnica și echipamentul din dotare a salvatorilor, iar cei mai curioși au încercat să îmbrace uniform pompierilor, fiind foarte entuziasmați de specificul profesiei de salvator și pompier.
Cele mai recente măsuri de prevenire a riscurilor în rândul copiilor au fost organizate la tabăra de odihnă pentru copii ,,Romantica” din localitatea Moscovei raionul Cahul, dar și la tabăra pentru copii ,,Ghiocel” din localitatea Cârnățeni raionul Căușeni.
IGSU acordă o atenție deosebită pregătirii tinerii generații în domeniul securității și prevenirii riscurilor, iar acțiuni similare urmează a fi desfășurate în toate raioanele țării pe tot parcursul perioadei estivale.