Reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și municipiul Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotarele țării, inclusiv în spațiul european, reprezintă o prioritate constant promovată de către autoritățile Republicii Moldova, informează PROVINCIAL cu referire la Biroul politici de reintegrare.
Astfel, de la punerea în aplicare a Deciziei protocolare din 25 noiembrie 2017 ce se referă la mecanismul de apostilare a diplomelor de model neutru, în formatul agreat, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, precum și în conformitate cu rigorile cadrului normativ național, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cu următoarele cele mai solicitate destinații: Italia (102), SUA (72), Bulgaria (52), Israel (46), Polonia (46), Franța (32) ș.a.
Oportunități noi de studii au descoperit studenții din regiunea transnistreană și în multe alte țări din spațiul Uniunii Europene, precum: România, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia etc.
„Această imagine relevă atractivitatea sporită a beneficiilor și a studiilor de înaltă calitate oferite de Republica Moldova și partenerii internaționali ai acesteia, încadrată în logica politicilor de reintegrare a țării, dar și implementarea neîntreruptă a angajamentelor agreate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană”, a menționat Biroul.