La 26 ianuarie curent, 20 de primari din județul Constanța, România și Republica Moldova au semnat documente inițiale pentru înfrățirea localităților, informează PROVINCIAL.
“Obiectivul de dezvoltare al Republicii Moldova este Integrarea Europeană, iar autoritățile publice locale trebuie văzute ca partener în acest proces. Primăriile din România au trecut mai multe etape în procesul de Integrare Europeană. Astfel au experiența necesară pentru a sprijini comunitățile locale din Republica Moldova,” spune deputatul Petru Frunze.
De asemenea, primarii din Republica Moldova au fost instruiți de specialiștii din domeniul accesării fondurilor europene pentru a fi pregătiți in momentul lansării apelurilor fondurilor de pre-aderare.
“Am stabilit ca parteneriatele dintre primării sa fie bazate în primul rând pe schimbul de experiență privind aplicarea la programele de finanțare europene.
Exprimăm sincere mulțumiri organizatorilor evenimentului, dnlui Mihai Lupu președintele Consiliului Județean Constanța și echipei de asistenți, dnlui Daniel Gheorghe copreședintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, dnlui Aureliu Presura director al întreprinderii de stat Raja, primarilor din județul Constanța care s-au oferit să sprijine comunitățile locale din Republica Moldova,” a subliniat Petru Frunze.
România este un partener de încredere pentru Republica Moldova în procesul de Integrare Europeană, iar sprijinul este oferit la toate nivelurile atât național cât și local.