Gospodinele știu foarte bine că drojdia dospește pâinea și face prăjiturile pufoase, dar, pe lângă asta, are și numeroase beneficii pentru organism.
Există unele păreri potrivit cărora consumul regulat de drojdie ne-ar ajuta să ne menținem în formă și chiar să încetinim procesul de îmbătrânire. Drojdia este bogată în aminoacizi și vitamine și are o formă celulară similară cu cea a pielii umane, ceea ce o face extrem de utilă în îngrijirea acesteia. Este, totodată, un bun antioxidant și stimulează producerea de celule sănătoase.
Iată câteva întrebuințări ale drojdiei de bere (în afară de cele bine știute, din bucătărie):
Întărește unghiile fragile. Dacă ai unghii care se rup foarte ușor, dizolvă într-un pahar cu apă două grame de drojdie și bea din el cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Nu are un gust extraordinar, dar merită fiecare înghițitură.
Luptă împotriva căderii părului. Drojdia conține 17 vitamine, printre care și B8, responsabilă de menținerea părului sănătos. Așadar, aplicați o mască din drojdie diluată (ca o pastă ceva mai moale), pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri. Masați ușor scalpul și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră, după care spălați-vă pe cap. Ar fi bine să faceți acest tratament de 2 ori pe săptămână, timp de cel puțin două luni, pentru rezultate vizibile.
Purifică tenul gras. O mască cu drojdie diluată în apă, aplicată pe față timp de 20 de minute, va reduce cantitatea de sebum și va ameliora acneea, dacă este cazul. Drojdia este eficientă și în cazul persoanelor care au psoriazis.
Tratează anemia. Drojdia este cea mai bună sursă de fier, așa că se recomandă în special persoanelor care obosesc foarte ușor, sau celor care au probleme de asimilare a mineralelor ca magneziu și calciu.
Scade glicemia. Drojdia este o sursă excelentă de minerale, printre care și crom, responsabil cu menținerea unui nivel normal al gluzozei în sânge.
Elimină tartrul și albește dinții. Puneți o bobiță de drojdie pe periuța de dinți și frecați bine dinții, apoi clătiți cu apă călduță.
sursa: doctorquinn.ro