Vara este sinonimă cu înghețata și băuturile reci. Produsele reci scad temperatura corpului și, de asemenea, elimină toxinele din organism. Pentru că este sezonul în care trebuie să te hidratezi foarte bine, iată ce fructe și legume nu ar trebui să-ți lipsească din dieta zilnică.
Castravete
Castravetele nu trebuie să-ți lipsească din dietă deoarece are un conținut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că mențin corpul hidratat. Prepară-ți smoothie-uri pe bază de castravete și suc de lămâie, mănâncă salată de castraveți, include leguma în alimentația ta sub orice formă.
Pepene roșu
Vara este incompletă fără feliile de pepene roșu. El este fructul care are un conținut ridicat de apă, 92%, plus un număr mare de substanțe nutritive, inclusiv vitaminele A, B6 și C, antioxidanți, aminoacizi și licopen.
Portocală
Bogată în potasiu, portocala nu trebuie să lipsească din alimentația ta vara. Doza zilnică de potasiu este necesară pentru prevenirea crampelor musculare. Mai mult, portocalele conțin aproximativ 80% apă, care vor menține corpul hidratat în zilele fierbinți de vară. Ele sunt și surse bune de vitamine A și B (B1), minerale precum cupru și potasiu, ori acid folic și acid pantotenic.
Mure și zmeură
Murele și zmeura sunt niște fructe foarte sănătoase și bogate în substanțe nutritive, care pot fi esențiale în timpul verii pentru majoritatea oamenilor. Zmeura conține antocianină și quercitină, doi antioxidanți care scad riscul de cancer. Pe de altă parte, murele sunt sursă importantă de antioxidanți care previn cancerul, inclusiv cel de ficat, colon, plămâni.
Iaurt
Iaurtul este un produs lactat foarte sănătos, care scade temperatura corpului și care îl menține hidratat în timpul verii. Iaurtul nu trebuie să lipsească din alimentație vara, pentru că astfel îi oferi organismului cantitatea necesară de vitamine și minerale. Adaugă niște fructe (mure, piersică, căpșuni, cireșe) în iaurtul natural pe care-l mănânci la micul dejun.
Ce să eviți să mănânci vara
În timpul verii, este dificil să eviți căldura și transpirația, oboseala și senzația de epuizare care apar în urma expunerii la soare. Recomandat este să se evite alimentele picante și băuturile alcoolice, deoarece acestea contribuie la creșterea temperaturii corpului în primul rând. Mai mult, căldura provoacă pierderi de lichide din corp prin transpirație, cea ce înseamnă că este nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru a evita deshidratarea. Acordă atenție alimentației pe care o ai în sezonul cald. Și, cel mai important, nu pleca de acasă fără să ai o sticlă cu apă în geantă/rucsac.
sursa: clickpentrufemei.ro