Castravetele este o legumă foarte sănătoasă și nutritivă, consumată de oamenii din întreaga lume. Este o sursă excelentă de vitamine (B și C), minerale precum cupru, sodiu, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, dar și fibre solubile și insolubile, având nenumărate beneficii asupra sănătății.
Iată de ce este bine să mănânci castravete:
Menține corpul hidratat
Castravetele este 95% apă, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea nivelului de hidratare din organism. În plus, contribuie la normalizarea temperaturii corpului. Castravetele este bogat în vitaminele A și C, fibre și acid folic, substanțe nutritive care contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Îmbunătățește digestia
Prezența fibrelor dietetice contribuie la stimularea procesului de digestie, favorizând eliminarea toxinelor acumulate în sistemul digestiv. Totodată, enzimele prezente în legumă ajută la o mai bună absorbție a proteinelor în corp din alimentație.
Favorizează slăbitul
Când sunt mâncați în cantități egale sub formă de salată sau smoothie, morcovul și castravetele au foarte multe beneficii asupra sănătății. Ambele legume au un conținut caloric scăzut dar unul ridicat de fibre, care oferă o senzație de sațietate. Bea un pahar de suc (morcov și castravete) sau mănâncă o salată, în fiecare zi.
Previne problemele pielii
Mulți oameni nu cunosc beneficiile pe care le are apă cu felii de lime și de castravete. Antioxidanții prezenți în lămâia verde și în castravete ajută la eliminarea toxinelor din corp, ele fiind cele care provoacă dezvoltarea multor probleme ale pielii. Mai mult, foarte eficiente sunt măștile faciale pe bază de castravete, care curăță tegumentul și îi oferă o strălucire naturală.
Întărește musculatura
Bea apă cu suc de lămâie și suc de castravete pentru o cantitate mai mare de minerale. Silica, un compus prezent în castravete, care are rolul de a susține dezvoltarea sănătoasă a țesuturilor. Mai mult, include castravetele în dieta ta (cu tot cu coajă) pentru a beneficia de o cantitate mare de substanțe nutritive.
sursa: clickpentrufemei.ro