Direcția Agricultură și Alimentație Căușeni informează că, conform prevederilor Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 455 din 21 iunie 2017, producătorii din sectorul viticol, suplimentar la toate criteriile de eligibilitate și condițiile prescrise, pentru a beneficia de subvenții urmează, obligatoriu, să fie înregistrați și sa-și înregistreze plantațiile în Registrul vitivinicol al Republicii Moldova.
În art. 33 din Regulamentul privind modul de ținere a Registrului vitivinicol, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 292 din 10 mai 2017 este stipulat că, după înregistrarea cererii, agentului economic i se eliberează, în termen de 10 zile lucrătoare, extrasul din Registrul vitivinicol, care confirmă înregistrarea în Registru a subparcelei/parcelei viticole și/sau a unității viticole.
În contextul celor expuse și pe motiv că Registrul vitivinicol este la etapa incipientă de implementare, cu titlu de excepție, în anul 2017, pentru agenții economici care au depus cererea de înregistrare la ACSA și nu li s-a eliberat, în termen de 10 zile lucrătoare, extras din Registrul vitivinicol, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova permite depunerea la AIPA a copiei cererii depuse la ACSA. Ulterior, după obținerea extrasului din Registrul vitivinicol, acesta se va depune, obligatoriu, la AIPA.
Dina Roșca