Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama a avut o întrevedere cu directorul general al Organizației Internaționale a Viei și Vinului Jean-Marie Aurand joi, 17 februarie, potrivit unui comunicat de presă.
La întrunire, părțile au discutat despre situația la zi în vinificația autohtonă, precum și despre strategiile de promovare în acest domeniu pe care planifică să le aplice Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu partenerii săi.
Eduard Grama a declarat că ministerul își propune să colaboreze activ cu Organizația Internațională a Viei și Vinului, mai ales că, țara noastră are potențial în dezvoltarea ramurei de vinificație.
„Vrem să folosim experiența OIV-ului și suportul lor pentru a promova sectorul de vinificație din Republica Moldova la nivel global. Noi suntem pregătiți și deschiși să punem în aplicare diverse strategii moderne pe care le implementează colegii noștri. Este important să cunoaștem ce se întâmplă la nivel mondial, care sunt tendințele și platformele pe care ne putem promova în acest domeniu”, a remarcat ministrul.
Directorul general al Organizației Internaționale a Viei și Vinului Jean-Marie Aurand s-a pronunțat deschis pentru cooperare pentru a crea o imagine excelentă a Moldovei ca exportator de vin de calitate în lume.
Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) este cea mai calificată instituție interguvernamentală cu caracter științific și tehnic activă în sectorul viței-de-vie, al vinului, al băuturilor pe bază de vin, al strugurilor de masă, al stafidelor și al altor produse derivate din vița-de-vie. Ea a fost înființată printr-un acord internațional semnat la Paris, de 35 de state suverane, la 3 aprilie 2001. OIV este succesoarea Oficiului Internațional al Viei și Vinului, înființat în 1924 printr-un aranjament internațional încheiat la 29 noiembrie 1924.
Diana Munteanu